Monday 27 December 2010

Intro Dutch

"Waarom zou ik een nog een vloeistofmechanica boek gebruiken, indien ik altijd een website bij de hand heb, waarop dezelfde formules te vinden zijn, inclusief een spreadsheet waarmee ik online direct de berekeningen kan uitvoeren"

"Waarom moeten studenten nog handmatige berekeningen uitvoeren, terwijl er altijd een computer met internet beschikbaar is"

"Het einde van leerboeken is in zicht, video is veel effectiever als leermiddel"

We leven midden in de internet revolutie, "mijn" generatie ingenieurs is gewend een aantal boeken bij de hand te hebben om even een bepaalde formule op te zoeken. Elke rechtgeaarde "oudere" Waterbouwer heeft Nortier wel ergens onder handbereik liggen. De huidige "internet" generatie gaat als eerste googlen of op youtube zoeken. Daarom deze website, alle formules die te maken hebben met vloeitstofmechanica bij de hand en vervolgens ook nog direct de mogelijkheid om berekeningen online uit te voeren.

Het materiaal op deze website is gerelateerd aan de opleidingen van de Delta Academy (Aquatische Ecotechnologie, Civiele Techniek en Delta Management).

Aangezien de Delta Academy  internationaal georiĆ«nteerd is, is deze website hoofdzakelijk Engelstalig.
Verschillende termen worden ook in het Nederlands gegeven.

Henk Massink, januari 2011

No comments:

Post a Comment